Medewerkers

portret-AnnekeAnneke D. Kortink-Bosman (1962)

In 1988 behaalde ik mijn doctoraalexamen in de psychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Als hoofdrichting koos ik klinische psychologie omdat ik heel graag in de toekomst als klinisch psycholoog wilde gaan werken. Mensen in een moeilijke fase in hun leven bijstaan en het vertrouwen krijgen om hele persoonlijke zaken te delen, terwijl je elkaar aanvankelijk niet eens kent, leek mij ongelofelijk dankbaar en bijzonder. Dit is tot op de dag van vandaag mijn drijfveer.

Om dit te realiseren was ik een aantal jaren onder supervisie werkzaam in de ggz en deed ik diverse postdoctorale opleidingen. Hierdoor kon ik uiteindelijk worden ingeschreven als specialist in het Register van Klinisch Psychologen van het NIP.

Met het invoeren van de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG) werden nieuwe registers in de jaren daarna een feit. Via de overgangsregeling voor (klinisch) psychologen die reeds werkzaam waren in de individuele gezondheidszorg, werd ik eerst opgenomen in het BIG-register van gezondheidszorgpsychologen (gz-psychologen) en later ook als klinisch psycholoog in het BIG-register van specialismen in de gezondheidszorgpsychologie. Ook behaalde ik het gewoon lidmaatschap van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie.

Vanaf het moment dat onze dochters werden geboren (in 1992 en 1994) combineerde ik een lange periode het moederschap met het werken als zelfstandig  psycholoog en cognitief gedragstherapeut in mijn toenmalige woonplaats Haastrecht.

In verband met de verhuizing van ons gezin zocht ik in 2006 een opvolger voor Psychologische Hulpverlening Haastrecht en richtte ik Praktijk Anneke Kortink in Westbroek op. Door de prettige samenwerking met de huisartsen in de regio kreeg ik de kans om behalve in de huisartspraktijk in Westbroek ook in de huisartsenpraktijk in Maartensdijk spreekuur te houden. Door de enorme hoeveelheid aanmeldingen was het uiteindelijk nodig om versterking te zoeken. In 2013 kwam om deze reden de nauwe samenwerking met Kim tot stand.

In mijn vrije tijd ben ik druk in de weer met mijn passie voor dieren. Ik heb 4 Golden Retrievers en geniet ervan om mijn dag te beginnen met een wandeling in de bossen. Op deze manier is er ook een goede balans tussen de uren die ik werkzaam ben voor de eigen praktijk en de uren die ik vrij ben.

 

Kim Bemelmans-Huijgen (1972)kim

Ik behaalde in 1997 mijn Doctoraal Psychologie (klinisch) aan de Universiteit van Utrecht en sinds 2004 ben ik geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog in het BIG register van GZ psychologen. In de VS ben ik ook geregistreerd als Certfified Alcohol and Drug Counselor. In '98-'99 had ik een werkervaringsplek in het Academisch Ziekenhuis Utrecht, afdeling psychiatrie. Daarna heb ik gedurende 6 jaar gewerkt bij GGZ Meerkanten, waar ik zowel poliklinisch als klinisch mensen met verslavingsproblemen en dubbele diagnoses behandelde.

In 2005 ben ik naar de Verenigde Staten verhuisd, waar ik gedurende 3.5 jaar binnen Portland DBT heb gewerkt. Dit is een poliklinische praktijk gespecialiseerd in behandeling van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ik werkte hier binnen het team verslaving en binnen het team trauma. Gedurende mijn verblijf in de VS heb ik diverse cursussen gedaan op gebied van dialectische gedragstherapie, trauma, verslaving en mindfulness. Terug gekomen in Nederland heb ik mijn werk hervat binnen Altrecht, polikliniek Zeist. Ik werkte daar gedurende ruim 5 jaar, binnen het team persoonlijkheidsstoornissen en dialectische gedragstherapie.

Momenteel werk ik behalve in de praktijk ook bij Psytrec waar kortdurende, intensieve behandelingen worden gegeven voor mensen met ernstige trauma's. Ik ben EMDR Europe Practitioner en ben lid van de Vereniging EMDR Nederland.

Ik ben daarnaast moeder van twee dochters.

Over mijn werkwijze: door gebruik  te maken van een combinatie van cognitieve gedragstherapie, EMDR en/of mindfulness help ik individuen effectievere manieren te ontwikkelen om met hun emoties, gedachten en gedrag om te gaan. Dit kan betekenen: het vervangen van gedrag dat problemen veroorzaakt door effectiever gedrag, het leren dingen vanuit een ander perspectief te bekijken of het beter leren hanteren van emoties. Middels EMDR kan de lading van nare gebeurtenissen verminderen zodat cliënten hier minder last van hebben in hun dagelijks leven. Als resultaat zien cliënten doorgaans verbeteringen in de klachten waarmee zij zich aanmelden alsook in hun relaties met anderen en leren zij zichzelf meer te accepteren. Dit zijn belangrijke ingrediënten voor een succesvol en bevredigend leven.

Huiswerk opdrachten kunnen helpen om de vaardigheden die we in de sessies hebben geoefend, ook thuis te blijven toepassen, zodat ze deel worden van het dagelijkse leven. Mijn doel is om kwalitatieve therapie te bieden aan cliënten met verschillende achtergronden in een ondersteunende omgeving. Ik behandel zowel individuen als koppels die hulp nodig hebben in verband met onder andere: angst- en spanningsklachten, somberheid en depressie, rouw- en verliesverwerking, trauma’s, relaties en verslavingen.

Mijn persoonlijke stijl is open, warm, eerlijk en recht door zee. Belangrijke elementen in mijn therapie zijn: een oordeel vrije houding, humor en een goede balans vinden tussen verandering en acceptatie.